Седми ден от блокадата на пътя Сливен-Ямбол. На протест тази сутрин излязоха и стопаните в село Безмер, Ямболско. Те блокираха и пътя за Авиобаза "Безмер".

Вижте повече подробности в прякото включване на Румяна Стефанова, която следи протестите.

Безмер, Тунджа Крушаре, Сливен

Протестиращите продължават да настояват за промяна на мерките за евтаназия на животните и узаконяване на частните им стопанства.

За запазване на животните си настояват и жителите на ямболското село Безмер, които излязоха на протест за два часа. Те настояват да бъдат чути и да се преустанови умъртвяването на прасета в личните им стопанства.

В село Безмер се отглеждат 260 прасета. Част от тях са умъртвени, други не.

Стоянка Стамова: Заклахме ги, избихме ги прасетата. Бяха на пет месеца прасенца. Имаме майка. Няма да я коля. Вчера се опраси с двайсет прасенца. Как да я заколя?
Петър Маврока: Имам две животни и всяка вечер съм под напрежение.
Ваня Димитрова: Аз ги гледам, за да могат моите деца и моите приятели да ядат истинско месо. Всички познаваме вкуса на купешкото месо, всички, знаем го. Не е вкусно.

Протестът в Безмер няма за цел да затруднява движението по пътя за и от авиобазата, казаха несъгласните с мерките за ограничаване на африканската чума по свинете.

Жителите на селото ще излязат на протест отново довечера в 19 ч.

Очаквайте подробности в следващите емисии "По света и у нас"!

Седми ден продължава блокадата на пътя Сливен-Ямбол

Седми ден продължава блокадата на пътя Сливен-Ямбол

Седми ден на блокадата на пътя Сливен-Ямбол. На протест тази сутрин излязоха и стопаните от село Безмер, Ямболско. Хората, които отглеждат прасета за...