НОВИНИ

Свлачища в Сиера Леоне отнеха живота на поне 200 души (ВИДЕО)

Поне 200 души са загубили живота си при свлачища край столицата на африканската държава Сиера Леоне Фрийтаун, предава Би Би Си. Земната маса се е свлякла заради поройните дъждове в района. Репортер на британската телевизия предаде, че по време на свлачището, погълнало десетки къщи, обитателите са били заспали.

bnt avatar logo
от Андрей Георгиев
22:05, 14.08.2017
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Вицепрезидентът на Сиера Леоне Виктор Бокари Фо заяви, че жертвите са най-вероятно стотици, а броят им се очаква да нарастне. По думите му полицията е помогнала на жителите в района да се евакуират, но има опасения, че мнозина са останали заровени в домовете си.

Свлачището е станало в околностите на Фрийтаун около 8 часа българско време, когато цял хълм в района Риджънт се е срутил.

Говорител на Червения кръст заяви пред Ройтерс, че телата на 205 души са били откарани в централната морга на Фрийтаун. Според агенция Франс прес починалите вследствие на наводненията и свлачищата в и около Фрийтаун са 312.

; ;

Говорител на агенцията по бедствията и авариите на Сиера Леоне заяви, че поне 2 000 души са останали без покрив над главата си.

Наводненията и свлачищата са често явление в бедната африканска страна, където много къщи и постройки са леки и направени набързо, заради което земните маси и води ги отнасят сравнително лесно. Столицата Фрийтаун е крайбрежен и пренаселен град, който през 2015 г. пострада от мусонни наводнения, при които десет души загубиха живота си, предава Би Би Си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция продължава да се бори с горските пожари
Гърция продължава да се бори с горските пожари
Арестуваха майката на намереното починало бебе в Перник
Арестуваха майката на намереното починало бебе в Перник