НОВИНИ

Свлачище затвори част от пътя, който води към плаж "Кабакум" във Варна

По първоначална информация причината е водопроводна авария, но според шефа на ВиК Варна Валентин Вълканов, пропадането на земните маси в района е скъсало водопровода. Движението на автомобили в засегнатия участък е затруднено.

свлачище затвори част пътя води плаж кабакум варна
bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 04.09.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Свлачището се намира над частна жилищна кооперация на брега на морето в близост до комплекс "Слънчев ден". Пропадналият участък е с дължина около 100 метра.

Георги Богданов: По обяд е била цялата работа, от там нататък веднага дойдоха пожарна, полиция. Целият район е свлачищен тука и ние си го знаем варненци.

Екипът ни видя, че свлеклите се земни маси са в непосредствена близост до затворения участък от пътя, който може да бъде засегнат, ако свлачището не бъде овладяно.

Валентин Вълканов - управител на ВиК - Варна: Видимо е пропадането, вероятно свлачищен процес, който е размърдал пластовете и има авария, която е на малък водопровод.

Захранването с вода в района става по друг водопровод, така че летовниците и живеещите там не са засегнати от проблема. Утре представители на общината и на Геозащита ще направят оглед на свлачището.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ким-Чен Ун не участва в публични изяви от 15 дни
Ким-Чен Ун не участва в публични изяви от 15 дни
ЦСКА взе нападател от Сериа "А"
ЦСКА взе нападател от Сериа "А"