НОВИНИ

​Свлачище затвори пътя Царево - Малко Търново в района на местността Качул

Пътят е единствен за селата Кости и Граматиково, а по него всеки ден пътуват деца към училището в Малко Търново.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
19:16, 27.03.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

На място беше изпратена тежка техника, с която да бъде отворен пътят Царево - Малко Търново, наложи се участъкът да бъде затворен за движение и в двете посоки.

Въльо Костадинов: Водата напада отвсякъде и затуй се срутва това нещо. Аз съм на 74 години човек - такова нещо не е имало толкова години.
Валери Германов - шофьор: Отделно има и пропадане на пътя на няколко места, които са малко по-надолу. Водата винаги приижда тука от реките и отвсякъде се излива долу във Велека.

Кметът на Малко Търново на място инспектира работата по разчистването на скалната маса. Очаква се тази вечер пътят да бъде отворен и в двете посоки.

Илиян Янчев - кмет на М. Търново: Всеки ден автобус с деца пътува по тия пътища, за да дойдат децата от Граматиково в Малко Търново. И всеки път автобусите са с проблеми, които после трябва да се отремонтират.

По тази пътна отсечка освен хората от близките села, редовно пътуват колите на пощите, на Гранична полиция и много автомобили към Турция.

След протести и подписки вече има решение на Пътната агенция в началото на летния сезон да започнат рехабилитация и почистване на канавките. Според кмета обаче пътят се нуждае от спешен основен ремонт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниела Пандова с бронз на Европейското първенство по вдигане на тежести
Даниела Пандова с бронз на Европейското първенство по вдигане на тежести
Частично бедствено положение в община Смолян заради срутище
Частично бедствено положение в община Смолян заради срутище