Поройните дъждове активираха отново свлачището на пътя за Рилския манастир. След обилния дъжд единственият път за манастира беше недостъпен цяла нощ. Тежки машини преместиха огромните скални късове и осигуриха преминаване по едното платно. Все още обаче пътя е трудно достъпен. Полиция не допускаше автомобили и пешеходци до опасната зона.

Тежки машини цяла нощ разчистваха пътя до светата обител, а екипи на полицията не допускаха преминаването, нито на пешеходци, нито на автомобили. Около седем часа тази сутрин движението беше възстановено.

Движението в участъка се осъществява само в едната лента, шофьорите трябва да са карат внимателно, тъй като има реална опасност от свличането на още земна маса.

Свлачището в района е активно от няколко месеца, но мерки по обезопасяването на участъка не са предприети, твърдят хората от близките населени места.

Велислав Кадински: Принципно е опасно, като всеки ден ходим до манастира и се огледам, не знам дали ще свърна на обратно или ще падне някой на главата.
Милен Иванов: Събота и неделя има много голям трафик, не знам как досега не се е случило нещо. Свлачището е на доста разстояние, има опасност от инцидент според мен.

Опасният участък е сигнализиран с пътни знаци. От Областното пътно управление в Кюстендил казаха, че сега не може да се разчиства и другото платно, заради силния дъжд, но обясниха, че има осигурена техника. При нормализиране на обстановката ще започне укрепване на опасния терен.