НОВИНИ

Свлачище затвори през нощта пътя за Рилския манастир

Поройните дъждове активираха отново свлачището на пътя за Рилския манастир. След обилния дъжд единственият път за манастира беше недостъпен цяла нощ. Тежки машини преместиха огромните скални късове и осигуриха преминаване по едното платно. Все още обаче пътя е трудно достъпен. Полиция не допускаше автомобили и пешеходци до опасната зона.

bnt avatar logo
от БНТ
08:35, 14.06.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Тежки машини цяла нощ разчистваха пътя до светата обител, а екипи на полицията не допускаха преминаването, нито на пешеходци, нито на автомобили. Около седем часа тази сутрин движението беше възстановено.

Движението в участъка се осъществява само в едната лента, шофьорите трябва да са карат внимателно, тъй като има реална опасност от свличането на още земна маса.

Свлачището в района е активно от няколко месеца, но мерки по обезопасяването на участъка не са предприети, твърдят хората от близките населени места.

Велислав Кадински: Принципно е опасно, като всеки ден ходим до манастира и се огледам, не знам дали ще свърна на обратно или ще падне някой на главата.
Милен Иванов: Събота и неделя има много голям трафик, не знам как досега не се е случило нещо. Свлачището е на доста разстояние, има опасност от инцидент според мен.

Опасният участък е сигнализиран с пътни знаци. От Областното пътно управление в Кюстендил казаха, че сега не може да се разчиства и другото платно, заради силния дъжд, но обясниха, че има осигурена техника. При нормализиране на обстановката ще започне укрепване на опасния терен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отбелязваме Световния ден на безвъзмездното кръводаряване
Отбелязваме Световния ден на безвъзмездното кръводаряване
Майк Помпео информира Южна Корея и Япония за срещата в Сингапур
Майк Помпео информира Южна Корея и Япония за срещата в Сингапур