НОВИНИ

Съвместен контрол над границите между Германия, Австрия и Италия

Германският вътрешен министър уволни шефката на миграционната служба. Юта Корт е отстранена заради неправомерно одобрявани 1200 молби за убежище. Те са за периода 2013 - 2016 година. Вътрешният министър Зеехофер има план за връщане на мигранти, на който канцлерът Меркел се противопоставя.Как германски полицаи охраняват европейска граница - разказва Емилия Запартова.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
18:37, 16.06.2018
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Австрийски, германски и италиански полицаи наблюдават товарните влакове през алпийския проход Бренер, който свързва Италия и Австрия. Целта е да се предотвратят нелегални бежанци в Австрия и оттам в Германия.

полк. Ерих Летенбихлер, служител на полицията в Австрия: Има нелегални влизания в Австрия. Ще бъде лъжа, ако кажем, че няма миграция. Но за момента тя е управляема.
;

Преди време мигрантите са били много повече, обяснява полковникът, но сега има причина те да намалеят.

полк. Ерих Летенбихлер, служител на полицията в Австрия:Мигрантите се качват на влаковете най-вече във Верона. Откакто италианските колеги обещаха да засилят контрола по гарите, все по-малко мигранти влизат в Австрия с товарни влакове.

Съвместният контрол ще продължи, засега без крайна дата. В главната цел на мигрантите е Германия. Всеки месец идват по 11 000 души, които искат убежище. Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер има план за връщане на мигранти от границата,ако вече са регистрирани в друга държава от Европейския съюз.

Канцлерът Меркел е против, защото смята, че така ще се подкопае солидарността в съюза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България триумфира в Златната европейска лига! (видео)
България триумфира в Златната европейска лига! (видео)
Морски офицери във Варна се ожениха с уникален флотски ритуал
Морски офицери във Варна се ожениха с уникален флотски ритуал