НОВИНИ

Съвместно учение "Граница 2016"

Министерството на вътрешните работи, министерството на отбраната и БЧК съвместно провеждат учение "Граница 2016"-та в района на Петрич. Целта е координиране на действията на институциите при евентуален миграционен натиск.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:10, 05.03.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

За един час МВР и военните успяха да покажат какво правят и как действат при различни видове ситуации тук на границата, свързани с бежански натиск в нашата страна. Това, което е направено е че са изграждани дори временни бежански лагери в моменти, когато някой успее да прекрачи границата за да бъдат задържани и връщани, ако са икономически мигранти, тези които идват на наша територия.

Над 500 единици техника на военните и на МВР участват в това учение. Цялото учение беше наблюдавано от премиера Бойко Борисов, който разказа подробности за това, което е правено по време на учението.

Бойко Борисов- министър-председател на България:
Няколко стотин човека са дислоцирани в момента, над 400 и то армията и от жандармерията и от полицията. Те ще стоят постоянно тука. Разиграни бяха всички възможни варианти, които на няколко километра от тук вървят за наше най-голямо съжаление. Проиграни са местата, диги и всички възможни места, където могат да заобикалят, а говорим за нелегалните мигранти. В понеделник отново ще защитя позицията си, която от много месеци настоявам и съм оптимист и Туск ми прати писмо и вчерашните изказвания на Оланд и Меркел- решението да се възстанови Шенген . Термина нелегални мигранти да бъде такъв какъвто е по закон, сиреч, това не може да толерираме нарушенията на закона. Само официалните ГКПП след като се вземат отпечатъци, медицинско обслужване, след като имаме потвърдена дестинация, където биват желани тогава ще пропускаме мигранти.



Вижте още подробности в прякото включване на Иво Никодимов в обедните новини "По света и у нас"


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Районът около паметника на връх Шипка е почистен
Районът около паметника на връх Шипка е почистен
Проверяват малките кораби и яхти във Варна
Проверяват малките кораби и яхти във Варна