НОВИНИ

Започна тренировка за съвместното учение на граничари и военни на границата ни

Съвместното учение проверява готовността ни за реакция заради миграционния натиск. Днес се извършва подготовка и тренировъчни действия за учението, което започва утре. След приетите в парламента промени, военните вече могат да охраняват държавната граница заедно с Гранична полиция.

bnt avatar logo
от БНТ
07:06, 04.03.2016 (обновена)
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Днес ще се проведе подготовката и първоначалните тренировъчни действия за съвместното учение на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната „Граница - 2016", което ще започне на 5 март (събота) в зоната за отговорност на ГПУ-Петрич.

Учението цели координиране на съвместните действия между силите и средствата на МВР, МО и Българския червен кръст, както и поддържане на готовността за реакция в условия на евентуален засилен миграционен натиск и съобразно новоприетите изменения в Закона за отбраната и Въоръжените сили на Република България.

Тренировките бяха разпоредени по време на правителственото заседание в сряда от премиера Бойко Борисов. Учебната тревога за защита на границата идва на фона на усложняващата се обстановка на гръцко-македонската граница. За момента няма сериозен миграционен натиск, както по браздата ни с Гърция, така и по тази с Македония. За учението са уведомени съседните страни и партньорите от НАТО.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 10 000 мигранти вече в Идомени, напрежението се покачва
Над 10 000 мигранти вече в Идомени, напрежението се покачва
Мексиканци вкараха 25 кг дрога в Япония с тигър
Мексиканци вкараха 25 кг дрога в Япония с тигър