НОВИНИ

Свързана с Ал-Кайда групировка пое отговорност за сваления руски изтребител

Джихадистката група Тахрир аш Шам, свързана с бившия клон на Ал Кайда в Сирия, пое отговорността за свалянето на руския самолет Су-25 над провинция Идлиб, предадоха Ройтерс и Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
22:51, 03.02.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света
свързана кайда групировка пое отговорност сваления руски изтребител

Тахрир аш Шам съобщи в социалните медии, като цитира командира на противовъздушната си отбрана, че неин боец е уцелил самолета с ракета, изстрелвана от рамо, по време на въздушно нападение над град Саракеб в северозападната част на Идлиб. В редиците на групировката се включва бившата група Фронт "Ан Нусра", която беше клон на Ал Каида в Сирия.

По-рано днес щурмовик Су-25 от състава на Руските ВВС беше свален над провинция Идлиб. Видеа в социалните мрежи показаха свалянето на самолета, както и ликуващи бойци около горящите отломки на самолета. На крилете му ясно се виждаше опознавателният знак на Руските ВВС - червена петолъчка. Пилотът успял да катапултира, но загинал в бой с терористите, каза Руското Министерство на отбраната. Русия и Турция, която също е активна в района, си сътрудничат, за да извлекат тялото на загиналия пилот.

От своя страна, Русия засили ракетните си удари над района, като според изявление на военното министерство, цитирано от ТАСС, при последната са загинали над 30 бойци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първа национална среща на таксиметровите шофьори се проведе в Ямбол
Първа национална среща на таксиметровите шофьори се проведе в Ямбол
Полярните мечки намират все по-малко храна, сочи проучване
Полярните мечки намират все по-малко храна, сочи проучване