НОВИНИ

Съюзнически държави ще охраняват нашето небе

След ожесточени спорове в парламента депутатите разрешиха окончателно съюзнически държави да могат да охраняват въздушното ни пространство съвместно с българската армия. По време на дебата от ляво обвиниха управляващите в национално предателство и поискаха премиерът да освободи от поста министъра на отбраната. От ГЕРБ заявиха, че натовското пространство е общо и се защитава от всички държави едновременно.

Надежда Василева
от Надежда Василева
17:52, 05.02.2016
Чете се за: 01:24 мин.
У нас

Лют спор с аргументи от различни сфери се разрази в залата по време на дебата. От ляво изразиха опасения, че Турция може да охранява българското въздушно пространство.

Атанас Зафиров - БСП - лява България: Българското общество има един страх - че една наша съседка все по-активно започва да се меси във вътрешните работи на България и не крие неоимперските си амбиции.

Скандалните промени в учебните материали с тенденциозно отпадане на автори и текстове, които не се вписват.

Цецка Цачева - председател на НС: Не са ви годни аргументите до момента.

Атанас Зафиров: 7 пъти употребих думата скандално, мога да я употребя и 77 пъти.

Валентин Радев - ГЕРБ: Никой не се сети от вас да посочи проблема и да купи изтребителна авиация. Вие сте виновни за това. Над 4 хиляди дни са управлявали БСП, ДПС и така нататък. Ако се наложи трябва да дадем гаранции на българските граждани, че няма да останем без еър полисинг. Суверенитета нито си го даваме с това.

Атанас Зафиров: Едни сладникави и галещи ухото такива локумени-шикерени алабализми.

Велизар Енчев - независим депутат: Днес ще гласуваме на второ четене отдаването на концесия на българското небе.

Борис Станимиров - РБ: Говорим за подаряване на българското небе все едно, че някой ще си го вземе и ще си го занесе вкъщи и ще си го сложи над своето небе.

Георги Божинов - БСП - лява България: Имате работа със сериозни национални предатели.

Цецка Цачева - председател на НС: Г-н Божинов, обръщам ви внимание за езика ви на омраза към народни представители

Димитър Байрактаров - ПФ: Кой е предателят? Тези, които още 2005-та година са приели този текст?

Станислав Станилов - Атака: През 2005-та година за този закон беше гласувано от управляващите партии НДСВ, БСП и ДПС.

Мнозинството отхвърли идеята в закона да бъде записано ограничение в охраната да не се включват съседни държави на България, и такива, които не членуват едновременно в Евросъюза и НАТО.

Петър Славов - РБ: Наистина явно тази сутрин някои колеги не са се събудили, или последните 10 години ли са спали някъде и повече? Вие искате да създадете проблеми включително и със съседни държави.

От АБВ заявиха, че законът прикрива неспособността на редица правителства и че е неприложим, защото в него не са уточнени процедурите.

Михо Михов - председател на Комисията по отбрана , АБВ: И създаваме успокоение у тях, че ако утре авиацията фалира и капитулира, създаваме успокоение у тях, че сме взели някакви мерки, но това важи за дядо владика.

Шефът на комисията по отбрана призова кабинета да вземе срочни мерки, за да подобри състоянието на родната военна авиация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предимства на образованието, събрано във флашка
Предимства на образованието, събрано във флашка
Историческа среща между Ватикана и руската православна църкава
Историческа среща между Ватикана и руската православна църкава