НОВИНИ

Съюзът на юристите отбеляза Деня на Конституцията

На тържествено заседание Съюзът на юристите отбеляза Деня на Конституцията. На него присъстваха представители на законодателната, изпълнителната и съдебната власт в България.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:08, 18.04.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Председателят на Конституционния съд Борис Велчев поиска въвеждане на начално правно образование. Правосъдният министър Екатерина Захариева допълни, че всеки ученик трябва да знае какво е устройството на държавата. Тя каза също, че без юристите няма как да се случи реформата в съдебната система. Председателят на парламента Цецка Цачева посочи, че трябва да се повиши доверието в правораздаването и авторитетът на съдебната власт.

Цецка Цачева - председател на НС: Утрешният ден за българските юристи е по-добър, защото колкото и да сме критикувани за промените, които извършихме в Конституцията и произтичащите от тях промени в Закона за съдебната власт, и останалите процесуални закони, които в момента вървят в парламента, аз вярвам, че те са крачка напред и че много скоро онези, които са доброжелателни ще дадат оценка за полезното добро, което в момента правим.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почит към алпинистите Людмил Янков и Стоян Наков
Почит към алпинистите Людмил Янков и Стоян Наков
Не достигат помещения в русенския Дневен център
Не достигат помещения в русенския Дневен център