Създателите на телевизионната фентъзи поредица „Игра на тронове“ Дейвид Бениоф и Д. Б. Уайс ще правят няколко филма от поредицата „Междузвездни войни“, съобщи BBC, позовавайки се на „Лукасфилм“. Все още няма информация за проекта, освен че работата по него ще започне след края на „Игра на тронове“ през 2019 г.

Дейвид Бениоф (дясно) и Д. Б. Уайс
Дейвид Бениоф (дясно) и Д. Б. Уайс © БТА

Историята, по която ще работят Уайс и Бениоф, ще е различна от сагата за Скайуокър, която тече в момента, както и от новата трилогия, която режисьорът Райън Джонсън, режисьорът на осмия филм от поредицата, обяви, че ще прави. Двамата обявиха в общо съобщение до медиите, че са развълнувани от възможността да участват в космическата сага.

Дейвид Бениоф и Д. Б. Уайс: През лятото на 1977 г. отпътувахме до една далечна галактика, за която от тогава мечтаем.

„Игра на тронове“ е известен с голотата и насилие на екран, което се различава доста от семейния стил на „Междузведни войни“. Въпреки това, президентът на „Лукасфилм“ Кейтлин Кенеди изрази увереността си в сценарното дуо, защото двамата са „едни от най-добрите разказвачи на истории, които работят днес“.

Според някои, сценарният екип на „Междузвездни войни“ е „твърде бял“ и „твърде мъжки“.

Тази година ще излезе филм за Хан Соло, в който ще участва звездата от „Игра на тронове“ Емилия Кларк.

Последният сезон на „Игра на тронове“ се очаква през 2019 година

Последният сезон на „Игра на тронове“ се очаква през 2019 година

Последният сезон на фантастичния сериал „Игра на тронове“ ще бъде излъчен през 2019 година, а не тази година, както се очакваше, съобщиха от телевизия...