Работна група от представители на медиите, юристи и народни представители до един месец трябва да подготви предложения за промени в Закона за радиото и телевизията. Това стана ясно на среща с депутати от Комисията по култура и медии в парламента.

Сред членовете на работната група са генералният директор на БНТ Емил Кошлуков, представители на Българското национално радио и на частни медии, сред които Нова телевизия и Бтв, Асоциацията на радио и телевизионните оператори и Съвета за електронни медии.

БНТ ще бъде домакин на първата среща следващата седмица.

Шефът на ресорната комисия Вежди Рашидов посочи, че законът е остарял и са необходими промени, за да могат медиите да бъдат по-гъвкави и атрактивни.

Вежди Рашидов - председател на Комисията по култура и медии в НС: Трябва да намерим лостове добри, които да опазят свободата на словото, защото всички желаем тази свобода да я има. Законите, които ще изработите или проектът за закон, трябва да даде възможност да гарантира именно свободата на медиите, тяхното разгръщане, и тяхната по-добра работа, съобразена с времето, в което живеем.
Емил Кошлуков: Ако искаме силна телевизия, тя трябва да е и финансово обезпечена

Емил Кошлуков: Ако искаме силна телевизия, тя трябва да е и финансово обезпечена

Ако искаме силна и независима телевизия, тя трябва да е и финансово обезпечена. С парите, които БНТ получава в момента, не можем да правим програма. В...