Започна битката за записване в детски ясли и градини в София за новата учебна година. Въпреки новите критерии, местата не достигат и родителите са притеснени. Недоволство ще има днес пред Общината, а протестът ще бъде и срещу идеята за премахване на спалните помещения в градините, както и срещу бройката деца над норматива в група. Темата в Сутрешния блок на БНТ коментира зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов.

Тодор Чобанов, зам.-кмет на Столична община: Недостиг има само в яслената възраст, в градинската - от 3 години нагоре, няма недостиг. Правим всичко възможно за преодоляването на този недостиг. Ще продължим да строим, но трябва да се сме наясно, че 100% прием няма никъде по света, това е една утопия. Очакваме между 3000-4000 деца да не получат места по тази услуга.

Децата ще получават необходимата грижа, персоналът е разчетен за по-голям брой деца, каза още зам.-кметът.

Тодор Чобанов, зам.-кмет на Столична община: Категорично опровергавам информацията за отделните спални помещения в детските градини. Те ще са отделени от игралните и занималните. Това са фалшиви новини.

Няма модел за уреждане в градините и яслите, категоричен е Чобанов.

От 9:30 ч родители излизат на протест пред Столична община, а мотивите за недоволството им вижте в прякото включване на репортера ни Тереза Ставрева.

Започва кандидатстването за ясли и детски градини

Започва кандидатстването за ясли и детски градини

Около 13 700 свободни места за прием в детски градини, ясли и подготвителни групи в училищата обявиха от Столичната община. Местата за деца до 3 годин...