44-годишен таксиметров шофьор беше прострелян тази вечер в столичния квартал "Надежда 4". Районът беше отцепен, на място се извършват следствени действия. Шофьорът в момента е в болница "Царица Йоанна" с опасност за живота, съобщиха оттам. Лекарите го оперират. Шофьорът има две стари криминални регистрации отпреди години, съобщиха от МВР.

Сигналът за инцидента е подаден в МВР малко след 18:30 ч. 44-годишният шофьор тръгнал за адрес. Toй е прострелян в автомобила си. Мъжът има стари криминални регистрации, но, според негови роднини, нямал врагове.

БНТ: Имате ли представа защо сте е стигнало дотук?

Антон, вуйчо на простреляния: Нямам представа. Той никога не е имал проблеми.

БНТ: Нямал е врагове, нещо?

Антон, вуйчо на простреляния: Не, не, не. Той е разкошен човек.

Мъжът е откаран в болница "Царица Йоанна" малко след 19 ч. От здравното заведение съобщиха, че е приет с множество рани в областта на гърдите и главата. Постъпил в шокова зала и в момента го оперират.

БНТ: От МВР твърдят, че имал криминални регистрации?

Антон, вуйчо на простреляния: Да, има, вятър и мъгла има.

Таксиметровият шофьор е от известна столична таксиметрова компания.

БНТ: Абсолютно никакви индикации няма, за да се случи такова нещо с момчето?

Приятел на вуйчото: Не, не, не.

На място криминалисти извършваха следствени действия. Край таксиметровия автомобил са открити две гилзи. Цяла вечер таксиметрови шофьори бяха в района на местопроизшествието, научили новината за простреляния им колега.

Траян, таксиметров шофьор: Не го познавам колегата. Дойдох тук, защото ми е колега и е нормално да дойда. Според Вас... Колега е, чух по новините, просто по станцията колежката, колегите са казали и сме питали от коя фирма. Няма значение от коя фирма е. Ами да, не ги знаем кой возим, не го знаеш, избягал от затвора, може да е убиец, може да е всякакъв да е. Може да е избягал от психиатрична болница, всякакъв може да е.

Престъплението не е свързано с работата му като таксиметров шофьор, обяви директорът на СДВР Младен Маринов.

Комисар Младен Маринов, директор на СДВР: Престъплението най-вероятно е подготвяно внимателно, извършено е по начин, по който да се укрият следите и извършителя, не е настъпило вследствие като таксиметров шофьор. Разследването продължава, продължава оглед на място, извършват се и други процесуално-следствени действия на различни други места, свързани с личността на пострадалия.

Предстоят още огледи на мястото на стрелбата. Образувано е досъдебно производство за опит за убийство.