НОВИНИ

Таксиметров шофьор от Русе помогна да бъдат заловени телефонни измамници

Таксиметров шофьор от Русе спаси спестяванията на възрастна жена и я извади от кошмара на дръзка схема за телефонни измами. Благодарение на бързата си реакция, той помогна и на полицаите да бъдат заловени двамата престъпници.

bnt avatar logo
от Венета Николова
17:37, 08.11.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Димитър не пожела да застане с лице пред камерата първо защото не смята че е герой. Освен това се притеснява сам да не стане обект на отмъщение от престъпниците. Разказа ни, че Тереза Бейкова била редовен клиент на таксиметровата фирма и той често я карал. Когато на 19 октомври жената се качила в автомобила обаче, той веднага забелязал, че е необичайно притеснена.

Димитър - таксиметров шофьор: Попитах я къде ще пътува, каза ми, че към банката. Вика: тихо, че ме следят, подслушват ме и аз разбрах, че има нещо. Тя ми каза, че са ѝ се обадили някакви, представили се за полицаи, искали ѝ пари да хванат престъпници и тогава на мен ми стана ясно за какво става въпрос и се обадих на полицията.

84-годишната русенка вече била предала на престъпниците 3 хил. евро и златни накити. Тя осъзнавала, че е жертва на криминална схема, но се готвела да изтегли от банка още пари, защото я заплашили с убийство. За щастие се престрашила да сподели тревогите си с таксиметровия шофьор.

Тереза Бейкова: Много съм благодарна на шофьора, защото ако не беше той, всичко беше заминало беше човечен.
Димитър - таксиметров шофьор: Гледах да ѝ помогна, защото тя ми разказа така и така, че е дала някакви пари, гледах поне другите да спася.

Така, благодарение на Димитър, служителите на реда успели да заловят двамата телефонни измамници. А Тереза вече не поглежда със страх към телефона и не сънува кошмари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверяват автобусите в София след инцидента на Орлов мост
Проверяват автобусите в София след инцидента на Орлов мост
80-годишен юбилей отбеляза Стопанската академия в Свищов
80-годишен юбилей отбеляза Стопанската академия в Свищов