НОВИНИ

Таксиметрови шофьори от страната протестираха за справедлива присъда

С протестно шествие в Русе таксиметрови шофьори от цялата страна поискаха справедлива присъда за свой убит колега. Престъплението беше извършено преди година в село Николово, а обвинени в убийството са двама ученици. Таксиметровите шофьори настояха и за законодателни промени, които да им гарантират повече сигурност на работните места.

bnt avatar logo
от Екип БНТ 2
20:40, 26.03.2018
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Година след убийството на Валери Спиридонов колеги от страната излязоха с такситата си на протестно шествие в негова памет. Сред тях е и Апостол Вълчев от Ямбол, който също е бил нападнат от клиенти. Мъжът бил прострелян с въздушна пушка.

Апостол Спиридонов: Но аз извадих късмет и затова съм тук и съм жив. Беше кошмар. Оборотът ли искаха? Нямам представа какво искаха.
Малин Господинов: За миналата година над 20 опита за убийство, някои завършили с убийство.

За да се чувстват по-сигурни, таксиметровите шофьори настояват за паник- бутон в автомобилите, свързан с телефон 112 и видео наблюдение, чиито записи да имат правна стойност в съда. С протест исканията им подкрепиха и техни колеги от Пловдив.

Около 100 таксита преминаха по 4 централни булеварда и блокираха движението за известно време. Шофьорите заявиха, че работят с риск за живота си .

Георги Ряпов – председател на Националната асоциация за защита правата на таксиметровите шофьори: Даже колеги се оплакват, че им се вадили ножове, пистолети, но за щастие такъв трагичен случай с такъв край нямаме.

Докато таксиметровите шофьори настояваха за справедлива присъда под прозорците на съдебната палата в Русе, делото срещу младежите , убили 60-годишния им колега след употреба на наркотици и алкохол, започна с изслушване на близките му. Те са предявили граждански искове за обезщетения на стойност 300 хиляди лева. И тъй като момчетата са били непълнолетни, когато са извършили убийството, максималната присъда, която могат да получат е 12 години затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дунав наводни земеделски площи в село Ряхово
Дунав наводни земеделски площи в село Ряхово
Разбиха организирана престъпна група за имотни измами
Разбиха организирана престъпна група за имотни измами