НОВИНИ

Таксиметровият шофьор от Разград е убит заради 20 лева

Грабеж е основният мотив за убийството на 63-годишния таксиметров шофьор от Разград. За по-малко от 24 часа полицията задържа предполагаемия извършител. Това е Сали Пембеев на 22 години от село Каменар. Той е направил пълни самопризнания.

bnt avatar logo
от Д. Димитрова, И. Илиева
22:04, 01.03.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Заподозреният за убийството на таксиметровия шофьор Красимир Иванов е задържан в хостел в Разград. Опитал се е да избяга при ареста, затова се е наложило служителите на реда да използват сила. Във фаталната вечер Сали Пембеев е избрал таксито случайно и на път за село Дянково е нанесъл две прободни рани с нож на шофьора. Откраднал е оборота му от 20 лева, мобилния телефон и таблета.

Тихомир Тодоров, окръжен прокурор-Разград: В нощта на убийството първото нещо, което прави с тези банкноти е да ги изиграе в игралната зала. Прибира се в нещо като хостел, като преди това си изгаря якето. Мобилният телефон е намерен опожарен в якето.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Не можем да кажем дали е бил под въздействието на наркотици и алкохол, защото трябва да се изчакат резултатите от назначените експертизи. Но като цяло прави впечатление, че се усилва насилието от младежи.

Сали Пембеев е без образование, не е осъждан до момента. Преди седмица се е завърнал от Германия.

Комисар Константин Костов, директор на ОД на МВР - Разград: Има замесено поне още едно лице, което е знаело какво се случва.

Заради убийството на своя колега таксиметровите шофьори в Разград казват, че се страхуват за живота си. Пембеев ще бъде обвинен за грабеж, придружен с убийство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Канада стартира екстрадирането на финансовата директорка на Хуауей в САЩ
Канада стартира екстрадирането на финансовата директорка на "Хуауей" в САЩ
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в специално интервю за БНТ
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в специално интервю за БНТ