НОВИНИ

Такситата протестират трети ден

Таксиметрови шофьори отново протестираха днес във Варна. В знак на несъгласие с ниската цена, която беше въведена от една от фирмите, те обикаляха околото сградата на Общината, надувайки клаксони. Браншовиците поискаха спешна среща с кмета или председателя на общинския съвет.

bnt avatar logo
от Силвия Благоева
19:22, 27.01.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Таксиметровите шофьори продължават да твърдят, че с тарифата от 60 стотинки на километър няма да могат да изкарат зимния сезон.

"Този праг, който в момента е сложен, няма човек, който да може да изкара. И тоз, който е взел това решение, ще му дам моето такси да излезе на улицата и да видим колко пари ще изкара за семейството си”, заяви Ивайло Иванов.
“За хляба никой не стачкува. Заплатите им били малки и не можели да се возят на такси. Ма таксито социална дейност ли е?”, попита Милен Цеков.

Шофьорите поискаха среща с кмета и председателя на общинския съвет. След около половин час при тях излезе зам.-кметът по обществен ред и сигурност Тодор Иванов.

"Знаете, че сега има сесия на обшинския съвет. Там има дневен ред, приемат бюджета, има сто точки, но има много точки, които решават”, коментира той.

След още половин час таксиметровите шофьори все пак бяха изслушани на сесията, а председателят на общинския съвет ги покани на специална среща утре, на която ще обсъдят казуса. Заради неспазване на Закона за движение по пътищата – използване на клаксони в населено място, участниците в протеста ще бъдат глобени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Родители от Бистрица дежурят на пътя, за да пазят децата си
Родители от Бистрица дежурят на пътя, за да пазят децата си
Опасни климатични промени
Опасни климатични промени