НОВИНИ

Талантлива италианска пианистка с български корен, с първи концерт в Благоевград

Младата пианистка Джорджа Куджа родена в Пазарджик, но израснала и учила в Италия изнесе своя първи клавирен концерт в Благоевград. Осиновена от италианско семейство, Джорджа Куджа свири на пиано още от седемгодишна.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград София Гълъбова
17:10, 17.01.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Преди концерта си в Благоевград, Джорджа Куджа свири пред публика в родния си град Пазарджик. Изявите и на българска сцена са плод на желанието на нейната осиновителка от Италия да не къса връзката си с България, където е родена.

Джорджа Куджа: "Малко е странно, защото има два свята в мен. Едната част е с италианско сърце, другата част е с българско. Защото имам българска кръв разбира се и това е много важно за мен."

След като завършва държавното училище „Джузепе Верди” на остров Сардиния, където учи пиано, Джорджа Куджа продължава обучението си в консерваториите в Каляри и Триест. През 2017 година получава бакалавърска степен от двугодишна специализация в Консерваторията на Кастелфранко Венето под ръководството на Масимилиано Ферати. Талантливата пианистка е е носителка на множество първи награди от международни клавирни конкурси.

Джорджа Куджа: "Бях на три години, когато пожелах да бъда най-великият пианист в света. И тогава попитах семейството си мога ли да започна уроци по пиано. И на седем започнах да уча и свиря."
Свои клавирни концерти талантливата пианистка Джорджа Куджа ще изнесе и в Перник, заедно с Камерния оркестър с диригент Райчо Христов.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата не намира данни за престъпление по случая Свищов
Прокуратурата не намира данни за престъпление по случая "Свищов"
Бундеслигата победи отново Висшата лига по посещаемост
Бундеслигата победи отново Висшата лига по посещаемост