Музикантите от Камерна опера Благоевград ще свирят заедно с талантливи деца от областния град и страната. Концертът, в който като солисти участват пианисти и цигулари от детските школи, се провежда за четвърта поредна година и е част от програмата на майските празници. Децата имат многобройни отличия от национални и международни конкурси.

Благоевград

Талантливият пианист Виктор Вичев от Пловдив свири от шестгодишен и учи в Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков”. Участвал е със свои изпълнения в юбилеен филм за известния у нас и в чужбина български музикант Милчо Левиев. За концерта му в Благоевград композиторът Петър Радевски написва музикална пиеса.

Виктор Вичев: Произведението се нарича „Чемароза и още нещо” и беше голямо изпитание да го науча, но пък много, много ми помогна в музиката.
Елена Велчева, преподавател по пиано в Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” – Пловдив: Това е много интересно произведение в което са включени различни стилове по един прекрасен начин преплетени са Бах, джаз, Бетовен.

Много от децата, които участват в концерта на Камерна опера Благоевград, ще свирят за първи път с оркестър и диригент.

Симеона Кротева: Ритъмът се спазва по-лесно има и други инструменти около мен и е по- хубаво, обстановката е по друга.
Петър Радевски – директор на Камерна опера – Благоевград – Едно дете трябва да има вече тази опция да работи и с оркестър защото оркестъра вече му дава другата магия другото ниво на изпълнение на усещане.

Концертът на оркестъра на Камерна опера в Благоевград и децата от школите в града, които се изявяват в областта на класическата музика е тази вечер от 18.00 часа на сцената в читалище „Никола Вапцаров”.