В света има два пола - мъжки и женски, които определят поведенческите ни реакции. Ако отнесем всичко до биологията, всичко друго извън това, е течение на нови течения и помисли. На едни хора им е хрумнало, че човек не е само физика. Те са въвели още един термин - психологически пол. Това коментира в "Денят започва" бившият здравен министър д-р Таня Андреева.

Търси се начин да се отварят врати за нещо друго, което различни кръгове искат да реализират. Искат да ни обучават на нестереотипни роли. Затрудних се да изчета всички конвенции, които са приети по темата от 1950 г. насам, каза Андреева.

Превенцията на насилието над жените трябва да е национална политика, но да не объркваме ценностите, светът съществува, благодарение на ясните ценности, върху които е стъпил. Това не изключва всеки един от нас да живее както пожелае, да има отношения с когото пожелае. Но нека не бъдат въвеждани нови правила, по които хората да живеят против природата, призова Андреева.

Приеха Истанбулската конвенция за превенция на насилието срещу жени и момичета

Приеха Истанбулската конвенция за превенция на насилието срещу жени и момичета

На първото си заседание за 2018 година правителството одобри проектозакон за ратификация на Истанбулската конвенция за превенция на насилието срещу же...

Валери Симеонов: Осем министри са гласували против Истанбулската конвенция

Валери Симеонов: Осем министри са гласували против Истанбулската конвенция

На днешното заседание на кабинета осем души са гласували против приемането Истанбулската конвенция, съобщи пред журналисти в Министерския съвет вицепр...