НОВИНИ

Таско Ерменков: Рашков не е политизирал нищо в изказването си за СРС-тата

Бойко Рашков не е политизирал нито един момент от изказването си за СРС-тата, той говори с мнозинството от българския народ. Това каза Таско Ерменков от БСП в студиото на "Още от деня".

bnt avatar logo
от БНТ
19:31, 06.12.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас
Таско Ерменков, БСП: За това, за което днес ни алармира Бойко Рашков, не е, за да се противопоставя, а за да се подобрят нещата в областта на "подслушването", за да няма нерегламентирано пдслушване. Той не е казвал масови подслушвания, той казва, че от всички подслушвания, 10 % са свързани с журналисти. Числото, което приложи за подслушване, беше 4000.

При темата корупция, която най-много вълнува обществото, почти няма изисквания за използване на СРС-та за разкриване на такива корупционни практики. Няма такива разработки по отношение на тероризма, това са два основни проблема, които засягат живота на всеки един, коментира oще Ерменков.

Таско Ерменков, БСП: Много смущаващо в изявлението на Бойко Рашков е, че Бюрото в момента не е в състояние да даде достоверен отговор на въпрос на гражданин дали той е бил подлаган на СРС-та, или не е. Това означава, че тези, които трябва да информират Бюрото дали са използвани специални разузанавателни средства, не го информират. Основният проблем е да се види колко сигнала са разкрити за нерегламентирано подслушване и какво е направено и отговорът беше стотици. Бойко Рашков ако прави нещо в полза на опозицията, то това е грижата на независимия орган, който е призван да защитава правата на гражданите да не бъдат нарушавани и за въвеждане на нови правила, които биха могли тази защита да я увеличат. Когато той показва грешките на прокуратурата, на ДАНС, на ДАТО, аз бих повярвал, че са искрени в отговорите си, ако бяха казали - да, имаме пропуск, те казаха, че са идеално чисти, шефът на звеното е този, който е грешният.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продажбата на училища се превръща масова практика
Продажбата на училища се превръща масова практика
Депутатите гласуваха наказания за проповядването на радикален ислям
Депутатите гласуваха наказания за проповядването на радикален ислям