НОВИНИ

Таско Ерменков се извини за публикуваната от него информация за водата в София

Депутатът от БСП Таско Ерменков се извини от парламентарната трибуна заради публикацията в социалните мрежи, че водата в столицата е „отровна". В декларация Тома Биков от ГЕРБ заяви, че не приемат извиненията на Ерменков и отново призоваха той да подаде оставка. Минути преди днешното извънредно пленарно заседание лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира, че начинът, по който Таско Ерменков е предоставил информацията за водата, е неправилен.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев БГНЕС
13:27, 22.05.2018
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Ерменков коментира, че поводът да направи тази публикация е била получена от него информация за съмнения в качеството на водата в София.

"Не става дума за разпространяване на информация, а е призив към институциите да си вършат работата своевременно. може някои от гражданите да са били наистина уплашени и съм създал душевен дискомфорт, за което най-искрено моля да бъда извинен, но си мисля, че хиляди граждани са се чувствали по-зле", обясни народният представител.

Ерменков се обърна към управляващите с думите:

„Няма нужда да ми искате оставката, защото не зависи от вас. Когато тези, които са ме избрали, свалят доверието си, аз сам ще я дам“.

Ден след публикацията, ГЕРБ сезираха държавното обвинение, което започна проверка по случая, а в декларация от името на парламентарната група заявиха, че не приемат извиненията на Ерменков и отново призоваха той да подаде оставка.

„Внушението на господин Ерменков беше, че държавата крие информация от хората и по този начин рискува техния живот и тяхното здраве“, заяви Тома Биков от ГЕРБ и определи това като провокация с цел да бъде загубено доверието между хората и институциите.
"Тука става въпрос или за тотална неадекватност на действието, което е недопустимо за народен представител, или за умишлено действие, което цели да повиши градуса на напрежение в обществото за сметка на срутването на доверието в институциите, защото тези институции не са на ГЕРБ, те са на българските граждани и ще съществуват и след ГЕРБ". „Водата в София не е отровена“, увери Биков.

Преди началото на заседанието темата коментира и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Така не се прави. Начинът, по който Таско Ерменков е предоставил информацията е неправилен.Това не е основание той да бъде изключен от групата или да напуска парламента, но е достатъчно основание да понесе извинение на софиянци, които са се почувствали засегнати или заплашени по някакъв начин", каза Корнелия Нинова.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
4 малки щъркелчета в гнездото в село Ярлово
4 малки щъркелчета в гнездото в село Ярлово
Виенската филхармония - класика в съвремието
Виенската филхармония - класика в съвремието