Нашата пътна карта на детското щастие ще бъде всъщност написана съвместно с родителите и с учителите, каза в студиото на "Сутрешен блок" Кръстина Таскова, зам. председател на ПГ на "Воля". Важно е не чиновници да пишат стратегиите и след това родители, деца и учители да разбират за тези стратегии от новините и да се вдигат на протести, подчерта депутатът.

Създаване на пътна карта на детското щастие започват от "Воля". Тя обхваща много важни три сектора - образование, здравеопазване и сигурност, каза Таскова.

Кръстина Таскова, зам. председател на ПГ на "Воля": Работим дълго време вече, може би от април месец, когато бяха и протестите по отношение на стратегията за детето, по създаването на пътна карта на детското щастие. Ние тогава остро се противопоставихме срещу тази стратегия, защото за нас тя е просто поредната приписана стратегия в годините, която ни дава резултати. Лошото е, че всъщност след като наистина дадохме страхотен отпор, имаше много протести от обществеността, оттам нататък нищо не се случва по отношение на децата.

Това е бъдещето и колкото и някой да се опитва да ни убеждава, че децата не гласуват и няма едва ли не нужда да се фокусираме върху техните проблеми, напротив за нас е изключително важно и като политици, и като майки да създадем тази пътна карта на детското щастие, подчерта Таскова.

Вижте повече във видеото.