Една от най-известните и обичани български актриси Татяна Лолова днес става на 85 години. Любимката на поколения българи тази година измени на традицията да празнува рождения си ден в тесен кръг и покани приятели и почитатели на прожекцията на филма „Сиромашко лято“ в столичното кино „Одеон“.

Още като дете Лолова знаела, че ще стане актриса. Родена е и израснала в София, а актьорско майсторство завършва през 1955 г. в класа на професор Сърчаджиев. След много роли в киното и театъра за нея днес казват, че може да играе всичко - от драма до комедия.

Много хора дойдоха днес в столичното кино „Одеон“, за да честитят празника на любимата актриса и да поднесат цвете.

Татяна Лолова: Много хубаво, че успях да доживея до тази преклонна възраст. Помолих всеки, който дойде, да носи по едно лале. Вижте колко хора дойдоха с по едно лале.
Президентът Радев с поздравителен адрес до Татяна Лолова за 85-ия ѝ рожден ден

Президентът Радев с поздравителен адрес до Татяна Лолова за 85-ия ѝ рожден ден

Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес на Татяна Лолова по случай рождения ден на легендарната ни актриса – 10 февруари. „Неподражаемият...

Каквито и роли да играе Лолова, те винаги са правдиви и въздействащи. Голямата актриса е носител на многобройни награди и държавни отличия. Сред тях са „Аскеер“, „Любимец 13“, „Златна бленда“ и „Златна липа“.

Президентът Румен Радев поздрави актрисата за празника. И колегите ѝ от Сатиричния театър почетоха юбилея ѝ.

Честито и с много любов - и от екипа на „По света и у нас“.