Тайбе Юсеин стана "Спортист на годината" на България за първи път в кариерата си, след като спечели 61-то издание на престижната анкета. Юсеин имаше страхотен сезон, в който стана световна и европейска шампионка, с което си заслужи първото място в класацията. Тържествената церемония по награждаването тази вечер беше предавана на живо в ефира на БНТ1 и БНТ3.

© Архив

27-годишната Юсеин спечели златен медал в категория до 62 килограма на Европейското първенство по борба в Каспийск през май, а тази есен триумфира и на шампионата на планетата в Будапеща. Със силното си представяне Юсеин, която не загуби нито един мач през годината, заслужи още приза "Спортен Икар" на фондация "Български спорт" и очаквано беше обявена за номер за годината от Българската федерация по борба.

Подгласнички на Юсеин тази година са лекоатлетките Мирела Демирева и Александра Начева.

За "Отбор на годината" беше избран националният ансамбъл по художествена гимнастика, който стана световен шампион на първенството на планетата в София през септември. Родните грации печелят приза за втора поредна година.

Приз "Треньор на годината" спечели наставникът на Тайбе Юсеин – Петър Касабов.

За Спортен талант на годината беше отличен младият щангист Христо Христов.

Кой ще бъде "Спортист на годината" 2018 - тази вечер в ефира на БНТ1 и БНТ3

Кой ще бъде "Спортист на годината" 2018 - тази вечер в ефира на БНТ1 и БНТ3

Кой е спортистът на 2018 г? Церемонията започва точно в 20:30 ч и ще се излъчва на живо в ефира на БНТ1 и БНТ3. Повече подробности вижте в прякото вкл...