НОВИНИ

Тайфун във Филипините провали коледните празници

Тайфунът Нок-Тен, който отне живота на най-малко един човек и провали коледните тържества в някои части от Филипините, отслабна леко, докато се приближаваше към гъсто населен регион близо до столицата на страната, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
09:31, 26.12.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света
тайфун филипините провали коледните празници

Преминаването на тайфуна доведе до прекъсване на електроснабдяването в пет филипински провинции и наложи евакуацията на хиляди селяни и посетители на страната, която е бастион на католицизма в Азия. В провинция Кезон на югоизток от Манила един фермер загина, притиснат от паднало дърво. След това Нок-Тен се насочи на запад през планински и островни провинции, като разрушаваше жилища, събаряше дървета и прекъсваше комуникациите.
Макар че тайфунът е леко отслабнал, постоянните ветрове все още достигат до 140 км/ч, съобщават правителствените метеоролози. Стихията се придвижва към гъсто населените райони Батанас и Кавите на юг от Манила.

Десетки хиляди селяни, които бяха принудени да прекарат коледната нощ в пренаселени убежища без електричество започнаха да се връщат по домовете си, за да се справят със щетите, причинени от преминаването на тайфуна по време на най-големия празник на страната. Тайфунът Нок-Тен беше един от най-силните, засегнали Филипините от 2013 г. насам, когато супертайфунът Хайян опустоши централните региони на страната и отне живота на много хора, припомня АП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Японският премиер ще изпрати послание по време на посещението си в Пърл Харбър​
​Японският премиер ще изпрати послание по време на посещението си в Пърл Харбър​
Почина Врачанският митрополит Калиник
Почина Врачанският митрополит Калиник