НОВИНИ

Таймс Скуеър посреща Нова година с почит към журналистите в света

Традиционното спускане на прочутата гигантска кристална топка от покрива на един от небостъргачите на централния площад в Ню Йорк, Таймс Скуеър, тази година ще бъде посветено на свободата на пресата в света и журналистите. Това се посочва в съвместно изявление, публикувано от организаторите на церемонията - Times Square Alliance и Countdown Entertainment.

bnt avatar logo
от БГНЕС
12:17, 30.12.2018
Чете се за: 00:36 мин.
По света
таймс скуеър посреща нова година почит журналистите света

Сред почетните гости на събитието ще има група от известни служители на водещите американски медии, включително "Ню Йорк Таймс", „Уолстрийт джърнал“ и „Вашингтон пост“, "Таймс", Си Би Ес, Си Ен Ен, Ей Би Си и Фокс нюз. В допълнение списъкът включва и Джоел Саймън, генерален директор на НПО в Ню Йорк към Комисията за защита на журналистите.

Според организаторите всички тези хора ще излязат на Нова година на сцената, разположена на Таймс Скуеър, където ще бъде натиснат бутон, който привежда в действие известната кристална топка.

Според Тим Томпкинс, президент на Times Square Alliance, участниците в церемонията ще "отбележат важността на свободната преса и свободата на словото". Те също ще отправят призив за мир и хармония, каза президентът на Count Down Entertainment Джеф Щраус.

В интервю за Ей Би Си Томпкинс съобщи, че идеята за посвещаването на церемонията на медийните работници се е появила след като стана известно за убийството на журналиста Джамал Кашоги в сградата на Генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул през октомври. "През годината много се обсъждаше каква трябва да бъде ролята на пресата не само на национално, но и на международно ниво", добави той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анджелина Джоли обмисля кандидатура за президент на САЩ
Анджелина Джоли обмисля кандидатура за президент на САЩ
Стоянка Мутафова в Денят започва с Георги Любенов за пътя през годините
Стоянка Мутафова в "Денят започва с Георги Любенов" за пътя през годините