НОВИНИ

Тайванският парламент забрани консумацията на котки и кучета

Тайван забрани консумирането на месо от кучета и котки на фона на нарастващия натиск за подобряване на отношението към животните заради скорошни случаи на жестокост, предизвикали публично негодувание.

bnt avatar logo
от БГНЕС
09:24, 12.04.2017
Чете се за: 00:36 мин.
По света
тайванският парламент забрани консумацията котки кучета

Парламентът одобри закон, който забранява консумацията и преследването на кучета и котки и притежаването на месо от тези животни, а нарушителите ще бъдат глобявани до 250 000 тайвански долара (8 170 долара).

Законът завишава наказанието за убийство и мъчение на животни до 2 години затвор и глоба от 2 млн. тайвански долара, която скача двойно при рецидив.

Преди десетилетия консумацията на кучешко месо беше обичайна в Тайван, както и в много азиатски държави, а днес е по-рядка, но още има магазини, които предлагат кучешко.

Напоследък медийно разгласени случаи на издевателства над животни засилиха нетърпимостта и настояването за по-строги закони.

Миналата година военните бяха принудени да се извинят, след като беше разпространено видео, което показва как трима войници измъчват и после задушават бездомно куче с метална верига. Това предизвика улични протести.

През 2014 историята на известен мъжки хипопотам от частна зоологическа градина в Централен Тайван, който умря след като си счупи крак и получи и други наранявания докато го транспортираха, предизвика масово съчувствие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Деня на авиацията - всеки може да се качи на борда на МиГ-21 в Крумово
В Деня на авиацията - всеки може да се качи на борда на МиГ-21 в Крумово
Десетина автомобила са изгорели на паркинг на бул. „Монтевидео“
Десетина автомобила са изгорели на паркинг на бул. „Монтевидео“