НОВИНИ

Започва ремонтът на "Орлов мост"

От тази нощ започва ремонтът на "Орлов мост" в столицата. Движението няма да бъде спряно напълно. Ще има обаче частични ограничения. Променят се маршрути и спирки на градския транспорт в района. Очаква се ремонтът да приключи до 20-ти август.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
20:09, 11.08.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Ремонтът на "Орлов мост" се налага, тъй като още в началото на годината асфалтът се напука и от месеци има сериозни неравности. Затова участъкът, който е на самия "Орлов мост", както и няколко стотин метра в посока на хотел "Плиска", ще бъдат с изцяло подменена настилка.

Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорт в Столичната община: Настилката ще бъде извадена в дълбочина, ще бъдат положени няколко пласта и ще бъде поставена и тази стоманена мрежа, която ще бъде под износващия пласт на настилката, така че тя да може да се задържи под тежкото движение и високите температури.


;

По време на ремонта трафикът в посока на Софийския университет ще бъде пренасочен в съседното платно, където движението ще бъде двупосочно. От полунощ на 13-ти август ще бъде затворен и част от площад "Орлов мост" - между североизточното и северозападното платно на булевард "Евлоги и Христо Георгиеви".

От Общината препоръчват да се избягва района и допълниха, че още тази вечер ще бъдат поставени табели, които ще посочват обходните маршрути.

Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорт в Столичната община:"Те основно са по "Драган Цанков" през телевизионната кула, през булевард "Ситняково". По-далечните обходи са булевард "Сливница", булевард "Васил Левски" и т.н."

Въпреки ремонта няма да спира нито една линия на градския транспорт през Орлов мост. Част от автобусите ще преминават по бул. "Ситняково", през румънското посолство. Другият алтернативен маршрут е през Телевизионната кула.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Установяват дали границите на Натура 2000 са коректни
Установяват дали границите на "Натура 2000" са коректни
Хидровъзел “Цанков камък” за ремонт, започнал е планов оглед (обобщение)
Хидровъзел “Цанков камък” за ремонт, започнал е планов оглед (обобщение)