Тази вечер в Европейския парламент в Брюксел ще се проведе големия дебат между кандидатите за председател на Европейската комисия. От 22 ч българско време зрителите на БНТ2 също ще имат възможност пряко да проследят дебата, който е организиран от Европейския съюз за радио и телевизия и Европейския парламент. Основните теми ще бъдат "Моята Европа: Каква е ползата за мен?", "Околна среда" и "Нашите ценности и светът". Дебатът ще бъде воден от трима журналисти, а финалът му се очаква в полунощ.

На какви тези ще заложат основните претенденти за поста на Жан-Клод Юнкер - вижте повече от прякото включване на кореспондента ни в Брюксел Десислава Апостолова.

Това е единственият голям дебат за поста председател на Европейската комисия и участие в него ще вземат шестимата кандидати - Манфред Вебер (Европейска народна партия), Франс Тимерманс (Партия на европейските социалисти), Ян Захрадил (Европейски консерватори и реформисти), Маргрете Вестегер (Алианс на либералите и демократите за Европа), Ска Келер (Европейска зелена партия) и Нико Куе (Европейска левица).

Ще се дебатира по всички възможни теми, свързани с европейските ценности, климатичните промени, миграцията, опазването на сигурността и външните граници и целия спектър въпроси и проблеми, засягащи гражданите на Обединена Европа.

Милиони зрители ще имат възможност да наблюдават дебата, който ще бъде излъчван и в ефира на БНТ2.

Може да задавате и въпроси в социалните мрежи - в Туитър това ще бъде възможно с #telleurope.

Допълнителна информация за правилата за номиниране на кандидатите и за провеждането на дебата между тях можете да намерите на сайта на Европейския парламент.


БНТ ще излъчи дебата между кандидатите за председател на ЕК

БНТ ще излъчи дебата между кандидатите за председател на ЕК

В Европейския парламент в Брюксел тече трескава подготовка за големия дебат между кандидатите за председател на Европейската комисия. Утре вечер от 22...