НОВИНИ

Любовната история на една примадона

Тази вечер в зала 1 на НДК е концертът на една от най-ярките съвременни оперни певици - българката Соня Йончева. На диригентския пулт ще застане съпругът й Доминго Хиндоян. Сега обаче ще повдигнем завесата пред това каква е любовната история на една примадона. Точно според очакванията като в оперно либрето - разтърсваща, страстна и съдбовна. Романтичната приказка на Соня Йончева и Доминго Хиндоян разказват Миглена Стойчева и Лъчезар Ораков.

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева
09:11, 18.06.2017
Чете се за: 01:08 мин.
Още

Свързва ги музиката. Тя е оперната дива Соня Йончева, той талантливият диригент Доминго Хиндоян. Любовта им е точно като в оперите - дълбока, страстна и изпепеляваща.

Соня Йончева: Беше много смешно, защото ми изпратиха един имейл от училището, където учех - хайскул в Женева и ми казаха "Твоя финален изпит Мастър дигрий ще бъде дирижиран от г-н Доминго Хиндоян" и аз си представих един професор на така почтена възраст, който се е съгласил да ми покаже всичките си свои знания в този изпит и ще работим много, много усилено. И всъщност имах среща с него в парка в Женева, за това имаше време тогава и това беше всъщност някак си нашата репетиция и като го съзрях и си казах Уау!

Доминго признава, че е усетил огънят между тях още при тази първа среща, но животът имал планове да отложи малко тяхната любовна история.

Доминго Хиндоян: Чаках пет години, докато я видя отново. И когато я срещнах отново след тези пет години знаех, че аз съм готов, знаех, че тя е готова и ѝ казах "Ще се оженя за теб след 15 дни". Имах чувството и сигурността, че тя е точната в моя живот. Имах пълната убеденост за любовта, за страстта и за всичко останало. Бях сбъркал само в едно - не се оженихме след петнайсет дни, а след 6 месеца. Преди да се оженим със Соня аз бях в Берлинската опера. Дирижирах Травиата, а на следващия ден Зубин Мета дирижираше "Аида". И аз исках да науча всичко, което той прави в тази опера. Преди спектакъла отидох в гримьорната му да си поговорим и му казах "Ще се женя за Соня Йончева". А той ме погледа и каза " Горко ти, мойто момче". Каза го в смисъл, че няма да ми е лесно да съм женен за една дива.

Днес Доминго признава, че знае точно как да укроти любимата си съпруга, когато започне да се държи като примадона вкъщи. Харесва нейната естественост. И казва, че пожелава на всички влюбени двойки връзка като тяхната, в която любовта помежду им и синът им Матео са двигател на всичко, което им се случва.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първият маратон за кучета и стопани ще е част от Живей активно в София
Първият маратон за кучета и стопани ще е част от "Живей активно" в София
Как се рисува с бактерии?
Как се рисува с бактерии?