НОВИНИ

Тази вечер се очаква нов протест в Габрово

Пореден протест се очаква в Габрово днес. Без сблъсъци премина снощи третата вечер на недоволство. С шествие хората излязоха по улиците, за да кажат „не“ на агресията. В Габрово са засилени мерките за сигурност, а от полицията се надяват да няма провокации.Вижте повече в прякото включване на Иво Никодимов:

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
11:58, 13.04.2019
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Равносметката на полицията е седем задържани, защото са носели боксове. След това са били освободени.

От полицията предупреждават протестиращите да не носят предмети, които биха могли да бъдат опасни за останалите.

Според публикации в социалните мрежи, днес в Габрово се очаква да дойдат на протест и хора то други градове на страната.

ст. комисар Красимир Добрев, дир. на Дирекция „Жандармерия“: Това, което върви по социалните мрежи, и вие го знаете, се очаква днес около 18 часа отново да се съберат граждани, може да има и гости на град Габрово, искам да заявя, че МВР е взело всички необходими предохравителни мерки да не се стига до грубо нарушаване на обществения ред, така да внесем едно спокойствие, също така апелираме и се обръщаме към гражданите нека си изразят техния протест, но това да бъде в рамките на допустимото.
Таня Христова, кмет на Габрово: За решаването или подобряването на която и да е ситуация една институция или един орган не е достатъчен.Изводът, който всички трябва да си направим е че, за да сме наистина отговорни пред хората всички институции трябва да работим в синхрон. И точно тази тема не е подходяща да си прехвърляме вината една на друга. А иначе, ако смятате, че оставката на кмета на Габрово ще реши ромския проблем на България, отговорът мисля, че сами може да си го дадете.

Според кмета на Габрово е необходима промяна в Административно-процесуалния кодекс - тези, на които се налагат административни глоби за нарушения, но не ги плащат, трябва да бъдат задължавани да полагат общественополезен труд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Гърмен излязоха на протест срещу лошите пътища в района
Жители на Гърмен излязоха на протест срещу лошите пътища в района
Най-малко петима души загинаха при срутване на сграда в Рио де Жанейро
Най-малко петима души загинаха при срутване на сграда в Рио де Жанейро