НОВИНИ

"В кадър": "Крилете на надеждата" - Борис Гуджунов в спомените на хората до него

"Крилете на надеждата" - един филм за приятелството като спасителен остров на паметта. Борис Гуджунов в живите спомени на хората до него в последните му дни.Гледайте "В кадър" на 7 февруари, сряда от 22:30 часа!

bnt avatar logo
от БНТ
09:45, 07.02.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
Хелия Чавдарова, сценарист: Решихме да направим един филм за приятелство, приятелството, което дава шанс, което дава надежда за още дни. Защото именно тези хора, които са били до Борис Гуджунов в последните му месеци, които са го подкрепяли в болницата, в семейството, във всяко едно негово начинание, които са поддържали духа му жив, които са го карали да пее въпреки че болестите просто са отнели неговия глас. Знаете, че за да си певец трябва да имаш сила, за да възпроизведеш някакъв звук. а за един артист да ти вземат сцената - какъв по- голям ужас от това?
Росен Елезов, режисьор: В един такъв момент, в който той беше отчаян и във филма, Слава Богу, тези кадри са запазени в БНТ, цялата болка е в това как той се е отказал от държавата, за него държавата е мащеха - такова беше отношението му. Но надеждата и крилете са именно приятелите, които му вдъхват живот и които продължиха живота му в продължение на доста години.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма информация за пострадали българи при земетресението в Тайван
Няма информация за пострадали българи при земетресението в Тайван
Проблемът с асансьорите остава на дневен ред у нас
Проблемът с асансьорите остава на дневен ред у нас