НОВИНИ

Тази вечер „В кадър“: Координати Еверест-Лхотце. Дневникът на Атанас Скатов

Колко труден е пътят към два от върховете гиганти Лхотце и Еверест? Може ли двата осемхилядника да бъдат изкачени за по-малко от 20 часа и как човек намира сили, когато е останал сам сред ледовете?Отговорите потърсиха Радостин Любомиров, операторът Анна Андрева и режисьорът Йоанна Капанова във филма „Координати Еверест-Лхотце: Дневникът на Атанас Скатов“.Гледайте го тази вечер в рубриката „В кадър“ от 22.30 часа по БНТ 1.

bnt avatar logo
от БНТ
08:25, 20.12.2017
Чете се за: 00:37 мин.
Още
Радостин Любомиров, спортен журналист в БНТ: Алпинизмът става все по-популярен, не само заради Атанас Скатов, но и заради Боян Петров, който неслучайно попадна в топ десет на спортистите в България.

Колегата Радостин Любомиров припомни историята на Атанас Скатов, който до преди седем години не се е занимавал с алпинизъм.

Във филма „Координати Еверест-Лхотце: Дневникът на Атанас Скатов“ зрителите ще могат да видят с какви предизвикателства се справя известният алпинист. Такова е да направи траверс между двата гиганта Лхоце и Еверест. Само трима души в света са успявали да направят това за по-малко от 24 часа. За съжаление, той не успява.

Радостин Любомиров, спортен журналист в БНТ: Само времето слага прът в неговите намерения.

Скатов е първият веган в света, който изкачва Еверест, напомни Любомиров, но подчерта, че алпинистът не парадира с избора си да не консумира храни от животински произход.

Радостин Любомиров заяви, че в заснемането на филма е използвана камера за 360-градусово заснемане, което е новост в телевизията. По думите му, намерението на екипа е да покаже не колко е труден пътят, а как човек преодолява трудностите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Порожанов: Днес предстоят директните плащания към земеделските производители
Порожанов: Днес предстоят директните плащания към земеделските производители
Ивелина Василева за борбата с мръсния въздух: Трябват и стимулиращи мерки
Ивелина Василева за борбата с мръсния въздух: Трябват и стимулиращи мерки