НОВИНИ

Театър "Сълза и смях" пуска евтини билети за пенсионери и социално слаби

Откритата сцена на "Сълза и смях" поема в посока социална политика през 2017 година. Пенсионери и социално слаби ще могат да се възползват от изключително ниски цени за някои от постановките през събота и неделя. Идеята е обвързана и с благотворителна инициатива.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
09:21, 23.01.2017
5976
Чете се за: 01:04 мин.
Още

Билети от четири и пет лева за хората, които нямат възможност да си позволят лукса да отидат на културно събитие.

Вельо Горанов: "В началото на сезона ни хрумна идеята да се обърнем малко към хората в третата възраст, социално слабите, защото на тези хора по един или друг начин им е отнето чисто финансово възможността да посещават тези мероприятия".

Инициативата има и благотворителен характер. Част от средствата, които ще бъдат събрани от продажбата на евтините билети, ще отидат за Дома за възрастни творци.

Вельо Горанов: "Представленията хем са на ниска цена, за да могат да дойдат социално слаби и от третата възраст, а в същия момент част от парите пък отиват към тези хора".

Постановките, които могат да се гледат на промоционални цени са "Паника в хотела", "Да утепаме бабето" и "Среднощна история". В момента се подготвя и още едно представление с такава насоченост, но името му се пази в тайна.

Социалната политика на откритата сцена "Сълза и смях" не свършва до тук.

Вельо Горанов: "Втората идея е, че в камерна сцена направихме така, че публиката може да влезе без да има даже билети и ако хареса представлението, има едни касички, в които пуска кой колкото иска, а тези пари отиват за деца с церебрална парализа".

Спектаклите на камерна сцена са предназначени за по-отбрана публика. Това са "Великият инквизитор" и "Последният запис на Крап", като хората сами преценяват дали да оставят дарение на излизане.

Нова година, нов късмет! "Сълза и смях" ще предложи български автори на почитателите на театъра през 2017 г.

Вельо Горанов: "Решихме с една определана група актьори, които си дадоха съгласието да работят с нас. да наклоним една част от нашата работа в така наречения ритуален театър, обреден театър. Тоест да кажем "Жаравата" на Надежда Драгова."

В момента се репетира прочутата комедия по Иван Вазов, класиката "Криворазбраната цивилизация", която обаче ще има съвременно звучене.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Де Мистура е оптимист за преговорите за Сирия в Астана
Де Мистура е оптимист за преговорите за Сирия в Астана
Проблем с батериите е причината за самозапалването на Самсунг Галакси ноут 7
Проблем с батериите е причината за самозапалването на "Самсунг Галакси ноут 7"