Отмениха евакуацията на сгради в центъра на Казанлък, откриха и източника на изтичане на газ в града. В двора на фирмата-подизпълнител на газоразпределителното дружество откриха съд, в който се съхранява изкуствен ароматизатор на газа, който се казва одорант.

Казанлък

Заради високите температури или човешка намеса, е нарушена целостта на опаковката и от там се е разнесла силната миризма на газ, който се усещаше почти в целия град и създаде паника.

Според комисар Стоян Колев, директор на ПБЗН-Стара Загора, реална опасност за населението няма. Той похвали действията на газоразпределителната фирма за бързата им и адекватна реакция и ги определи като една добра тренировка.

По-рано днес полицията евакуира данъчната служба в Казанлък заради миризма на газ, която се усещаше в цялата южна част на града.

Комисар Стоян Колев - директор РДПБЗН: Впоследствие се оказа и се локализира мястото. В бивша консервна фабрика, в двора, оставена туба с Одорант. Това е веществото, което изкуствено вмирисва газа, за да може да усещаме, че я има. Газ анализатори премериха на всички точки, в които има обаждания. Действително се усещаше миризма на газ, но уредите не показаха наличие на газ, тоест ясно беше, че става въпрос само за миризма. Към момента няма опасност и за населението, и за никой от Казанлък.
Евакуираха данъчната служба заради теч на газ в Казанлък

Евакуираха данъчната служба заради теч на газ в Казанлък

Евакуираха служителите и клиентите на Данъчната служба и Социално подпомагане в Казанлък заради изтичане на газ.