НОВИНИ

Тед Круз се отказа от президентската надпревара в САЩ

Сенаторът от Тексас Тед Круз официално се отказа от по-нататъшно участие в президентската надпревара в Съединените щати. Така единствени претенденти за републиканската номинация остават милиардерът Доналд Тръмп и Джон Кейсик.

bnt avatar logo
от Георги Петров
06:48, 04.05.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Решението на Круз идва след поредната му съкрушителна загуба в първичните избори за номинацията на Републиканската партия.

Според предварителни резултати от щата Индиана, където вотът приключи преди броени часове и преброяването на гласовете още не е приключило, Доналд Тръмп получава над 54 процента от подкрепата на избирателите.

Круз е на второ място, с около 32 процента, следван от губернатора на Охайо Джон Кейсик с 10 процента от гласовете.

Круз обяви, че излиза от борбата за републиканската номинация, тъй като вече няма теоретичен шанс за победата, и благодари за подкрепата на своите поддръжници.

ТЕД КРУЗ, СЕНАТОР НА ТЕКСАС: От самото начало аз винаги казвах, че ще продължа, докато има видим път към победата. Тази вечер съжалявам да го кажа, но изглежда, че този път вече е затворен. Заедно ние дадохме всичко от себе си в Индиана. Но избирателите избраха друг път.

От страна на демократическата партия първичните избори в Индиана бяха спечелени от сенатора от Върмонт Бърни Сандърс, който е получил около 53 процента от гласовете срещу 47 за Хилари Клинтън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Отново протест в Македония
​Отново протест в Македония
Румяна Бъчварова на посещение в Турция
Румяна Бъчварова на посещение в Турция