До 14 часа днес жителите и гостите на София могат да видят отблизо оригиналното тефтерче на Апостола в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий". Събитието по повод 180-годишнината от рождението на Васил Левски се провежда с медийната подкрепа на БНТ. Електронното издание тефтерче вече може да бъде видяно и на сайта на библиотеката, в страницата, посветена на Левски.

София

Доц. д-р Красимира Александрова, директор на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий": Това е едно послание към всички българи независимо дали са в чужбина, тефтерчето стана достъпно за всички, които имат самосъзнанието на българи.

Вижте дигиталното издание на тефтерчето на Васил Левски ТУК

Стотици хора дойдоха в Националната библиотека да видят реликвата, за да я усетят като емоция.

"Видях много хора, които се просълзяват, докосвайки се до възможността да погледнат тефтерчето на Левски. Много от тях го разглеждат електронно издание на тефтерчето, което също има своя смисъл, сподели директорът на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" доц. д-р Красимира Александрова.


Вижте снимките през обектива на Надя Обретенова.

Националната библиотека показва оригинала на тефтерчето на Васил Левски

Националната библиотека показва оригинала на тефтерчето на Васил Левски

Оригиналът на тефтерчето на Васил Левски ще бъде показан в Националната библиотека. Можете да го видите днес от 9 до 14 часа в централното фоайе. Всек...

Къде се пази тефтерчето на Левски? БНТ със серия репортажи за безценната реликва

Къде се пази тефтерчето на Левски? БНТ със серия репортажи за безценната реликва

БНТ имаше уникалната възможността да заснеме тефтерчето на Васил Левски, което се съхранява при изключителни мерки за сигурност. На 16 юли, два дни п...