7 товарни вагона с въглища се обърнаха и спряха движението на влаковете по международната линия София-Белград. Над 200 метра от ЖП линията е разрушена. Инцидентът е станал в отсечката между Костинброд и Петърч. За щастие няма пострадали.

Международните влакове, които се движат по линията, не са спрени. Пътниците се извозват с автобуси от София до Драгоман и обратно. С около 20 минути закъснение на обяд отпътува влакът от Драгоман за Белград.

От звеното за "разследване на произшествия" към министерството на транспорта работят за изясняване причините на инцидента. Според тях не става дума за човешка грешка, а за технически проблем.

От БДЖ работят по ремонта на отсечката и се надяват в най-скоро време движението по линията да бъде възстановено.

Бойчо Скробански - ръководител звено "Разследване на произшествията": Инцидентът е станал по време на движение. Транзитно преминаване на вертушен състав от 12 вагона, 930 тона, натоварен с въглища от мина Станянци до ТЕЦ "Бобовдол" и съответно при нареден транзитен маршрут. Дерайлира от 3-ия вагон фактически, от четвъртия. Седем вагона по ред, като първите три с локомотива преминават, вторите дерайлират и последните два заедно с бутащия локомотив остават на релсите.