Техническа повреда спря движението на метрото в пиков час. В 8.35 часа стара мотриса, която се движи в посока "Бизнес парк" показва дефект на метростанция "Софийски университет". Това налага спиране на движението между "Сердика" и Националния стадион "Васил Левски".

София

Влаковете, които се движат от "Люлин" към центъра остават на метростанциите между 1 и 10 минути, съобщиха от столичния "Метрополитен". За да няма блокирани хора в тунелите, се налага промяна в посоката на движение на три мотриси. Пътуващите в тях са свалени на станциите "Сердика", Жолио Кюри" и стадион "Васил Левски".

Два от влаковете се връщат към Бизнес парка и летището, а третият към "Люлин". Машинистът на авариралия влак открива повредата за 10 минути с помощта на негов колега. Мотрисата тръгва към депото за преглед без пътници. Нормалното движение на влаковете е възстановено в 8.52 часа.

Авария спря столичното метро на СУ, движението вече е възстановено (ВИДЕО)

Авария спря столичното метро на СУ, движението вече е възстановено (ВИДЕО)

Техническа повреда спря движението на метрото в София в участъка между станциите "Сердика" и "Стадион Васил Левски" тази сутрин между 8.38 до 8.52 час...