НОВИНИ

Техническият университет открива филиал в Стара Загора

Техническият университет открива филиал в Стара Загора, обявиха на съвместна пресконференция кметът на Стара Загора Живко Тодоров и проф.Тотьо Тотев от университета в София.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:45, 14.09.2017
Чете се за: 00:31 мин.
Още
техническият университет открива филиал стара загора

Трите големи теца в района в партньорство с Община Стара Загора и Технически университет - София, стартира съвместен проект за изравнително обучение и прием в магистърска програма "Топлоенергетика". Целта му е да даде възможност за надграждане на знания и професионална реализация в най-голямата топлоелектрическа централа в страната. Успешно преминалите изравнителното обучение ще имат възможност да участват в стипендиантска програма на "ТЕЦ Марица изток 2", AES Гълъбово и "Контур Глобал Марица изток 3".

Днес няма недостиг на кадри, но след години е възможно, обясни Диан Димитров, член на Борда на държавния ТЕЦ "Марица изток 2". Той благодари на кмета на Стара Загора за подкрепата. От години за едно работно място в централата се борят хиляди хора, заради по-високите заплати в сравнение с останалите в общината.

Филиалът ще отвори врати след месец в Основно училище "Кирил Христов", което разполага с много модерна база. Първите студенти ще бъдат най-много 25.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът одобри на първо четене промени в Кодекса за социално осигуряване
Парламентът одобри на първо четене промени в Кодекса за социално осигуряване
Възрастна жена от Варна е задържана за телефонни измами
Възрастна жена от Варна е задържана за телефонни измами