НОВИНИ

Технологични гиганти мерят сили в Барселона

Повече от 100 хил. души се събраха в Барселона, за началото на десетия Световен мобилен конгрес. През следващите три дни, водещите имена от бранша ще представят новите си продукти и ще се опитат да спечелят все по-взискателните потребители. Събитието обаче отдавна се е превърнало в нещо повече от представяне на нови мобилни устройства

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:00, 22.02.2016
Чете се за: 00:39 мин.
По света
технологични гиганти мерят сили барселона

Препълнени зала, повече от 4000 журналисти, никакви свободни места в барселонските хотели и очаквани приходи от 400 милиона евро за общината. Часове преди официалното откриване, съпътстващо събитие, на което водещ производител представи новите си смартфони, беше засенчено от появата на... един мъж. Създателят на Фейсбук - Марк Зукърбърг излезе на сцената, за да обяви предсоящо сътруничество между него и технологичния гигант, а интересът на публиката бързо се насочи най-вече към присъствието му в залата.

Зукърбърг присъства и в официалната програма днес, където се очаква да държи реч. Огромният интерес към тридневната конференция има просто обяснение - тя отдавна се е превърнала не само във форум, на който производителите сверяват часовниците си, но също и в място, където се загатва какво предстои в не чак толкова далечното бъдеще.

Конкуренцията е хубаво, дори задължително нещо. Именно тя ни кара да се опитваме да бъдем по-добри, да предложим нещо ново и полезно. Кара ни да искаме да надскочим себе си.

Надскачането на възможностите, оказа се е все по-усърдната работа по създаването на устройства за виртуална реалност, достъпни за всеки потребител. Засега обаче те остават повече част от научната фантастика, отколкото част от ежедневието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подготовката на Поли Генова за Евровизия 2016
Подготовката на Поли Генова за "Евровизия 2016"
Район Искър с нова програма за хора с увреждания
Район "Искър" с нова програма за хора с увреждания