Лекарите свързани с опозицията в Судан съобщиха, че около 40 тела са били извадени от река Нил, след като в понеделник силите на реда със сила се опитаха да разпръснат мирният протест пред щабквартирата на военните в столицата Хартум. Съобщава се че паравоенни групи са атакували цивилни. Суданският управляващ преходен военен съвет обеща да разследва случая.

Жителите на Хартум казаха пред Би Би Си, че живеят в страх от членовете на „Силите за бърза подкрепа”, които вилнеят по улицата.

„40 тела на нашите благородни мъченици бяха извадени от река Нил вчера”, съобщи Централният комитет на лекарите в Судан.

Те съобщават, че общият брой на загиналите към момента е 100 човека.

Управляващите са изправени пред международно осъждане заради атаката.

Опитът на Съвета за сигурност на ООН да осъди действията на Судан бе блокиран вчера от Китай и Русия.

Демонстрантите окупираха площада пред военната щабквартира на 6 април, преди президентът на страната Омар ал-Башир да напусне след 30 години управление.

Представители на демонстрантите преговаряха с военното правителство, което се съгласи за тригодишен преходен мандат, който да завърши с избори.

Но в понеделник силите на реда нападнаха площада, за да разпръснат протестиращите.

Над 30 души са убити, след като армията в Судан разпръсна седяща стачка в Хартум

Над 30 души са убити, след като армията в Судан разпръсна седяща стачка в Хартум

Повече от 30 души са били убити, а стотици са ранени, след като армията в Судан разпръсна насилствено седящата стачка на протестиращи граждани в стол...