Претендентите за лидер на Консервативната партия и наследник на Тереза Мей участваха в телевизионен дебат. Големият отсъстващ беше соченият за фаворит Борис Джонсън.

В продължение на 90 минути петима консерватори проведоха телевизионен дебат, но и атакуваха шестия в надпреварата за наследник на Тереза Мей, чието място остана празно. Бившия кмет на Лондон и бивш външен министър Борис Джонсън не се е яви на дебата и това даде повод на останалите, да го упрекнат, че така е избегнал да отговаря на въпроси.

Джереми Хънт, министър на външните работи: 25 минути говорим за Брекзит, но къде е Борис? Екипът му не му позволи да участва в дебат с петима колеги, как ще се справи с 27 европейски страни?

В дебата освен Хънт участваха още министърът на околната среда Майкъл Гоув, вътрешният министър Саджид Джавид, бившият министър за Брекзит Дониник Рааб и министърът за международно развитие Рори Стюърт.

Предстои серия от гласувания, които трябва да определят двамата претенденти, чийто кандидатури ще бъдат подложени на национално гласуване, а победителят ще е новият лидер на торите и премиер на Великобритания.