НОВИНИ

Кой победи в телевизионния дебат Манюел Валс-Беноа Амон?

Във Франция двамата претенденти за Елисейския дворец от Социалистическата партия се изправиха един срещу друг в телевизионен дебат. Той е последният преди привържениците на социалистите да решат кого да изберат за свой кандидат за президент на втория тур на първичните избори. Съперниците са бившият премиер Манюел Валс, и бившия министър на образованието Беноа Амон. Вижте как протече телевизионния сблъсък в материала на Лилия Мустакoва.

bnt avatar logo
от Лилия Мустакова
09:04, 26.01.2017
Чете се за: 00:53 мин.
По света

Край на илюзиите и напразните мечти - Манюел Валс призова френския народ да избере човек, който предлага осъществими идеи. Валс разкритикува манифеста на своя опонент, като обвини Амон, че неговият финансов план е неосъществим, след като бившият министър на образованието предложи универсален базов доход от 750 евро.

Манюел Валс, кандидат на френските социалисти: Ако казваш, че се отказваш от това да намалиш дефицита под три процента, ако казваш, че трябва да продължим да увеличаваме броя на работниците в публичния сектор, ако казваш, че дори може да имаме нужда от нов самолетоносач за армията, това повдига въпроса за твоята правдоподобност. Нашият народ вече харчи достатъчно.

Беноа Амон заяви, че иска да обърне гръб на стария ред и безрезултатните решения. Той обеща да работи за едно по-сигурно и по-справедливо бъдеще.

Беноа Амон, кандидат на френските социалисти: Мечтите, които вие финансирахте, са мечти на тези, които вече имат предостатъчно. Тези, които се справят достатъчно добре. Аз съм щастлив да заявя, че в политическият избор, който аз предлагам, не става въпрос за продажбата на мечти. Аз не продавам нищо. Става въпрос за справедливост. А за мен, справедливостта помага на тези, които работят, на тази, които искат да работят. Помага за честно заплащане на труда им.

Според телевизионна анкета, Амон победи в дебата, с близо 60-процентно одобрение от публиката. Валс успя да убеди едва 37 процента от зрителите. Втория тур на изборите предстои в неделя. На първия тур, Амон поведе класирането с 36 процента, а Валс остана втори с 31 на сто.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна последното пленарно заседание на 43-тото Народно събрание
Започна последното пленарно заседание на 43-тото Народно събрание
Протестиращи гръцки фермери струпват трактори в посока Промахон
Протестиращи гръцки фермери струпват трактори в посока Промахон