Започна конкурса "За доброто възраст няма" в памет на журналиста Петя Петрова. Целта на наградите, вдъхновени от работата на Петя, е да се отличат материали от печатни и електронни медии, които са помогнали доброто да възтържествува, както и такива които са допринесли за опазването на околната среда или са разрешили конкретен проблем, свързан със защита на животните.

Петя Петрова си отива от този свят на 40. За около месец. Тихомълком, не казва и най-най близките си колко всъщност е тежко заболяването й. Каузите за които се е борела, обаче остават. Остава и споменът за това на колко хора и животни е помогнала. Безкористно.


Йовета Карушкова, студентка "Филмов и телевизионен монтаж" НАТФИЗ: Заради Петя Петрова, дюните в Несебър в момента съществуват по нейна вина. Реално погледнато, с нейната упоритост и с нейната борбеност, тя е успяла спаси този природен обект на нашето Черноморие.


Когато Петя разбира, че и дюните на Несебър ще се застроят не остава равнодушна. Заради поредицата нейни материали по случая, дори е свикано извънредно заседание на Министерски съвет и така строежите са спрени. Това вдъхновява 23 годишната Йовета Карушкова да стане един от доброволците в конкурса за журналистически материали. Тя прави страница в социалните мрежи и активно работи за разпространяването на идеята в интернет пространството.


Димитър Ангелов - Дучето, шеф на фенклуба на ЦСКА: Онова, което правеше Петрова, трябва да го знаят хората. Защото има какво да се научи. А от онези модерните, толерантните няма какво да се научи. Истината е при хората като Петя. Отговорно го твърдя. Тя живя за другите и може би за това си отиде толкова млада.


Не само хора са запомнили каузите на Петя. Заради нея мечокът Добри вижда отново и живее старините си достойно в парка Белица. Преди това той е бил полусляп, разхождан на верига по площад "Славейков" и е спал в софийски апартамент. Колеги журналисти на Петя разказват, че преди десетина години една от трибунита на стадион "Локомотив" пада и всички се разбягват, Петя обаче погягва точно наобратно - към падналата трибуна, за да помогне на хората под отломките.


Йовета Карушкова, студентка "Филмов и телевизионен монтаж" НАТФИЗ: Даже знам за една случка - когато е вървяла по улицита, в много студено време, е видяла една жена, която е продавала кокичета. Тя е решила независимо колко малко пари има, да ги купи всичките и след това да ги раздаде на хората по улицата. Което е изключително мил жест. Закщото за тази жена, възрастна това означава поне няколко дни прехрана и да стои на топло.

Росен Станчев, журналист от спортният отдел на БНТ: Мога да кажа за Петя, че беше добра душа като човек.

Димитър Ангелов - Дучето, шеф на фен клуба на ЦСКА: Това, с което съм я запомнил е неподправен, искрен и винаги воюващ. Воюваща за други, не за себе си. Тя винаги се е борела за някаква кауза. Винаги се е борила за друг, не за себе си.


В за журналистически материали, на името на Петя Петрова, може да участва всеки - с документални филим, публикувани статии или репортажи, важното е да са релизирани през последните две години и да са помогнали за осъществяването на добра и обществено значима кауза. Крайният срок за участие е 30-ти август , а наградите ще бъдат връчении през октомври.