НОВИНИ

Теменужка Петкова: НЕК успя да реализира печалба от регулаторната си дейност

За първи път от много години насам Националната електрическа компания реализира печалба от своята регулаторна дейност. Това отчете в "Още от деня" министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

теменужка петкова нек успя реализира печалба регулаторната дейност
bnt avatar logo
от БНТ
19:36, 13.05.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

По думите й това е станало в резултат на промените, направени в Закона за енергетиката, в резултат на ценовото решение на Комисията за енергийно и водно регулиране и реформите. Това от една страна показва, че промените в Закона за енергетиката и реформите вече дават първите резултати.

Петкова посочи, че вече година и половина работи много добре с един много добър експерт в областта на енергетиката от страна на АБВ, какъвто е Кирил Цочев. Ето защо остава изненадана, не особено приятно, когато партия АБВ изтъква състоянието на българската енергетика като един от основните аргументи да напусне управлението.

Теменужка Петкова, министър на енергетиката: Не се почувствах добре на фона усилията, които полагаме вече година и половина да стабилизираме сектора. И ако нашите колеги от партия АБВ виждат като проблем в сектор "Енергетика" това, че ние работим за неговото стабилизиране, не само че работим и успяхме да стабилизираме сектора. Ако за тях е проблем, че ние работим за диферсификацията на източниците за доставка на природен газ или работим за пълната либерализация на електроенергийния пазар, ако това е проблем, то това звучи доста притеснително.

Цялото интервю с Теменужка Петкова вижте в "Още от деня".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
“Силата на съдбата” от Верди на варненска сцена
“Силата на съдбата” от Верди на варненска сцена
Шест месеца след терористичните атентати в Париж
Шест месеца след терористичните атентати в Париж