Ще бъде намерено решение за ТЕЦ "Марица Изток 2", заяви в Пловдив енергийният министър Теменужка Петкова. Тя съобщи, че сформираната в министерството на енергетиката специална работна група е към финала на работата си и скоро ще предложи варианти и решения за държавната топлоелектрическа централа.

Теменужка Петкова - министър на енергетиката: Колегите от ТЕЦ "Марица - Изток 2" ,колегите от мини "Марица - Изток" трябва да бъдат спокойни, решение ще бъде намерено, ще бъдат намерени средствата, които да позволят ТЕЦ 2 да закупи тези емисии, за да можем да работим нормално. Знаете колко важни са въглищните електроцентрали за българската енергетика,те осигуряват 46 % от електрическата енергия на страната, а през зимата този процент достига малко над 60. Така че, без въглищните централи българският енергиен сектор няма как да балансира системата, така че ще се борим за нашите въглищни централи, както винаги сме го правили.
Енергийният министър: Няма да има съкращения в Мини „Марица Изток"

Енергийният министър: Няма да има съкращения в Мини „Марица Изток"

Няма да има съкращения в Мини „Марица Изток“ поне до 2020 година. Това обяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова на среща с президента на КНС...